Surprised+Santa
A karácsonyra készülődni sokféleképpen lehet. Ha van egy iPhone vagy iPod Touch a közelben, az is segíthet ráhangolódni az ünnepre. 

Ezúttal néhány jópofa iPhone-os szoftvert mutatunk, amelyekkel karácsonyi hangulatban üthetjük el hirtelen jött szabadidőnket, illetve néhány olyan programról is szót ejtünk, amelyek segítséget jelenthetnek az ünnepi készülődésben.
Christmas Camera

Karácsonykor persze mindenki képeslapokat szeretne küldeni távol élő szeretteinek. A „modern technika” segítségével akár közvetlenül az iPhone-ról is megtehetjük ezt, ráadásul a Chrismas Camera egyéni képeslapok előállítására hivatott, hiszen karácsonyi hangulatú fotókat készíthetünk a segítségével, az iPhone kameráját használva. A program 1 dollár, és ennyit még nagyjából meg is ér.
image-6

MoreNoel

Ha már a fotózásnál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a MoreNoel mellett sem, amelynek a segítségével fotóinkat tuningolhatjuk fel néhány mozdulattal, mégpedig varázslatos karácsonyi hangulatba. A különböző fényeffektek alkalmazásával pillanatok alatt ünnepibbé varázsolhatunk szinte bármilyen képet. És a legszebb, hogy mindezért egyetlen fillért sem kell fizetnünk.
image-7


Christmas Snowman

A Christmas Snowman a hagyományos „akasztós” játék ünnepélyesebb és békésebb köntösbe burkolt változata. Természetesen itt is szavakat kell kitalálnunk (angol szavakat!), de ha tévedünk, a hóember nem a „bitón” végzi, csak szép lassan elfogy (persze a hóember számára ez éppolyan problémás, de nekünk talán kevésbé horror jellegű). Ingyenes program.
image-8
Fuzzle Christmas

A Fuzzle ingyenes, karácsonyi kiadása roppant hangulatos. Kedves grafikával és igazi karácsonyi háttérzenével látták el, így igazán ünnepi körülmények között igyekezhetünk eltüntetni a képernyőről a színes karácsonyfadíszeket. Kellemes és ingyenes logikai játék.
image-9
Christmas Fun-Bells

Korábban már halhattunk iPhone-os zenei alkalmazásokról, ezúttal viszont egy leegyszerűsített eszközt mutatunk: egy billentyűs csengőt… Nem, még nem őrültünk meg teljesen. Arról van szó, hogy a Christmas Fun-Bellsben zongorabillentyűket használva szólaltathatunk meg karácsonyi csengettyűket, akár önmagukban, akár karácsonyi dalokat kísérve velük. Extraként adhatjuk az ütemet száncsengő hanggal, illetve a mikulás is beénekelhet egy kiadós ho-ho-hóóót…
image-10

Crazy Penguin Christmas

iPhone-on a Crazy Penguin az egyik kedvenc játékunk. Ennek karácsonyi kiadását most 1 dollárért vásárolhatjuk meg. A játékban a megszokott, elit-pingvin csapatunk segítségével kell úrrá lennünk a jegesmedvéken, csak most karácsonyi hangulatban, vagyis ezúttal a Mikulást kell megmentenünk.
image-11