Awesome Note (+Todo)


Talán sokan nem érthetik, hogy miért is cseréltem le az iPhone beépített Notes nevű jegyzetkezelő alkalmazását, de pont azért is írom meg ezt a tesztet, hogy rávilágítsak arra, miért is olyan fantasztikus ez a program.

A program megvásárolható az Magyar App Store -ban mindőssze 2,99 € -ért cserébe.

Kezdőképernyőre tekintve talán sokan megilletődnek, hisz még csak nem is hasonlít egy kicsit se az iPhone alap jegyzetkezelő alkalmazására.

Mint az észrevehető, különböző mappákba/kategóriákba rendezhetjük a jegyzeteinket és To-Do/Checklistjeinket.

A képernyő tetején, a program neve alatt bal oldalt láthatunk egy Quick Memo feliratú jegyzet cetlit. Erre kattintva hozhatunk létre gyors jegyzeteket. Mellette láthatunk egy jegyzetfüzetet, amin két felirat is van. Az All Notes -ra kattintva egyetlen képernyőn belül megnézhetjük az összes jegyzetet és teendőt, nem kell a mappák között keresgélni. A New Note feliratra kattintva pedig új jegyzetet hozhatunk létre, amit később elrendezhetünk egy mappába.


A jobb alsó sarokban lévő két ikon közül, a legszélsőre kattintva hozhatunk létre új mappát, a másikkal pedig a mappák sorrendjén változtathatunk, valamint szerkeszthetjük/törölhetjük őket.
A mappának természetesen megadhatunk egy nevet, választhatunk neki egy egyedi ikont a listából, valamint egy színsémát.

Ha belépünk a létrehozott mappába akkor a bal oldalt látható képernyő fog minket fogadni. A jobb felső sarokban lévő (+) ikonnal tudunk létrehozni új jegyzetet, a mellette lévővel pedig gyors jegyzetet. Alul még látunk különféle ikonokat/gombokat. A bal alsó sarokban lévő “fogaskerekes mappával” tudjuk módosítani a mappa beállításait, és tudjuk beállítani a jelszavas védelmet. A egyel jobbra lévő ikonnal keresni tudunk a bejegyzések között. A képernyő alján, középen lévő 3 gombbal a jegyzetek megjelenítése, listázása között tudunk váltogatni. Az első a bélyegkép nézet, a középső az alap lista nézet, a harmadik pedig a todo lista nézet. Az utolsó, a jobb alsó sarokban található gombbal a jegyzeteket, teendőket különböző feltételek szerint tudjuk rendezni.

Nézzük meg, hogy ha létre akarunk hozni egy jegyzetet illetve, szerkeszteni azt, akkor milyen lehetőségek, beállítások állnak rendelkezésünkre. Ha megnézitek a jobb oldalt látható képet, akkor így elsőre ránézve elég sok lehetőséget láthattok. A képernyő tetején megadhatunk egy nevet/címet az jegyzetnek (ha ezt kihagyjuk akkor a jegyzet szövegéből kreaál valamit az aNote). Alatta bal oldalt a mappa nevét láthatjuk, ahol a jegyzetet létrehoztuk, középen a prioritást tudjuk beállítani (3 csillag a max.), a jobb szélén pedig a létrehozás, illetve módosítás időpontját látjuk. Legalul található gombsornál haladjunk szépen balról jobbra. Az első gombbal tudjuk más mappába áthelyezni a jegyzetünket. A második gomb megnyomásával e-mail formájában tudjuk ismerőseinkkel/barátainkkal megosztani jegyzetünket/teendőnket. A szemetesvödörrel természetesen törölni tudjuk a bejegyzésünket, a kuka mellett lévő gombbal pedig a jegyzet szövegét tudjuk formázni (betűtípus és méret). Az ezt követő, leginkább egy checkbox -ra hasonlító gombbal a bejegyzésünk témáját tudjuk megváltoztatni.

Így a végén gyorsan bemutatnám az Quick Note szerkesztő képernyőt is.

A Quick Note felirat melletti post-it ikonokkal változtathatunk a Quick Note szerkesztő színvilágán. Alul a Font szöveg melletti gombra tapizva előugrik a már korábban említett szövegformázó képernyő. A ceruza gomb segítségével tudunk “valódi” jegyzetet kreálni a gyors-jegyzetünkből, a radírral pedig egyszerűen kitörölhetjük a Quick Note -bal lévő feljegyzést...

.

A végén azért megemlíteném, hogy természetesen az Awesome Note is tudja a landscape nézetet :P




0 megjegyzés: