Wild West Pinball

A Wild West Pinball-lal kapcsolatban abszolút szerencsésen álltak össze a dolgok. Egy ideje gondolkodom már azon, hogy meg kéne néznem egy igényes flipperjátékot — annak ellenére, hogy ötéves korom után sosem vonzottak az efféle játékgépek — plusz többen kérték, hogy ingyenes játékok is kerüljenek bemutatásra. Mivel utóbbiak között sajnos elvétve találni olyan színvonalút, mint a fizetősöknél, ezért erre eddig nem igazán került sor, de a flipperjátékok koronázatlan királyának számító iPhone-os játék a napokban vált díjtalanná, így tehát feltétlenül a bemutatott programok között van a helye.

A valóságban egy jó flippert onnan ismerünk fel, hogy össze-vissza villog és beszél hozzánk. A hordozható platformokon értelemszerűen nem ez a cél, hiszen a fejlesztők nem szeretnék, hogy vásárlóik epilepsziás rohamokkal kerüljenek az orvoshoz. Mitől lesz tehát jó egy iPhone-os flipperjáték? Minden bizonnyal szemet a jó témaválasztástól, a gyönyörködtető grafikájától, a pörgős játékmenetétől és a sok lehetőséget biztosító pályáktól.

Tesztalanyunk e négy feltételből hármat gond nélkül teljesít. A kovbojos-harcolós világ még flipperben is vonzó, a grafika kiváló és akadásmentes, a játékmenet gyors. Az egyetlen egy darab pálya viszont nem tartalmaz túl sok lehetőséget, nincs nyolcvan flipperkar, nincsenek minijátékok, sem feladatok, már ha a pontszám növelését nem vesszük annak. Ettől függetlenül egy igényes alkotás, mellyel el lehet ütni pár percet, ingyenes mivoltából fakadóan pedig nem csak a műfaj rajongóinak ajánlom letöltését.

Link a letöltéshez

0 megjegyzés: