Hasznos és szórakoztató karácsonyi iPhone-alkalmazások.2 rész.

Christmas Tree 3D

Szintén 1 dollárért vesztegetik a Christmas Tree 3D-t, de cserébe a pénzünkért egy nagyon kedves kis karácsonyi alkalmazást kapunk. Több fenyőtípust díszíthetünk fel kedvünkre, számtalan szalag, dísz, égősor, csúcsdísz közül választva. Rengeteg variációs lehetőség van, a végén pedig vagy gyönyörködhetünk a telefon képernyőjén az elkészült, animált karácsonyfánkban és a kandallóban lobogó lángokon, vagy elküldhetjük képként bárkinek e-mailben, mint karácsonyi e-üdvözlőlapot. A díszítés közben természetesen itt is kellemes karácsonyi zenét hallgathatunk.
image-12

Whac-A-Mole: Whacky Xmas

Miként jön össze a karácsony és a vakond? Nos, ebben a játékban egymásra találnak. Nevezetesen a hó alól támadó, rajzfilmbe illő vakondokat kell visszavernünk – szó szerint – a föld alá. Kicsit extrém ötlet, de szórakoztató, ráadásul ingyen van, így nem vesztünk semmit, legfeljebb töröljük…
image-13

Zen of Snow

Egy szép táj a hóesésben mindig megnyugtató érzéssel tölti el az embert (leszámítva talán, amikor hófúvás miatt elakad a sztrádán a semmi közepén). A Zen of Snow készítői is éppen erre az érzésre „építenek”. A programban egy tájképet forgathatunk, miközben a virtuális hóesést bámuljuk. Kellemes aláfestő dallamok teszik még nyugtatóbbá az egészet, ha pedig valami extrára vágyunk, csak rázzuk meg a telefont, és máris felkavarodnak a hulló hópelyhek.
image-14

iSnowFall

Az iSnowFall az előbbiek átirata. Más képpel, más jellegű hóesés-megvalósítással, de ugyanúgy egy havas tájat nézegethetünk, kellemes zene hallgatása közben. Ha pedig megrázzuk a telefont, egy pillanatra még a Mikulást is láthatjuk, amint elhúz a háztetők felett, és szórja az ajándékokat.
image-15

Jigsaw Snow Globe

A Jigsaw Snow Globe amolyan virtuális hógömb, ami nagyjából úgy működik, mint „valódi” társai. Ha megrázzuk, felkavarodik benne a „műhó”, illetve attól függően szállingózik, ahogy éppen tatjuk a telefont. Ennél többet nem tud, de ha nincs kéznél az eredeti gömbünk, ez is megteszi.
image-16

Christmas Radio

Végül egy tipp a karácsonyi zenékre vágyóknak: a Christmas Radio segítségével rengeteg karácsonyi dalt hallgathatunk, különféle zenei stílusokban. A program ingyenes, és a rádióadókat is ingyen hallgathatjuk, de azzal azért számoljunk, hogy az online rádiózás generál némi adatforgalmat, szóval nem árt tisztában lennünk azzal, milyen adatcsomagra fizettünk elő.
image-17

0 megjegyzés: